Schoonmaak

DE Uitzendbureau

Schoonmaak

Binnen de schoonmaaksector zijn de mogelijkheden om als schoonmaakmedewerker aan het werk te gaan enorm. Binnen bepaalde branches is werkervaring een vereiste of een pré, maar er zitten ook een aantal branches tussen die dit niet vragen. Mocht je geen specifieke werkervaring hebben, maar wel aan het werk willen als schoonmaakmedewerker, aarzel dan niet! We zoeken gezamenlijk naar schoonmaakwerk dat bij je past.

Op kantoor

Veel ondernemingen laten hun kantoorpand grondig schoonmaken door externe schoonmaakbedrijven. Deze bedrijven hebben vaak meerdere (kleine of grote) opdrachtgevers en sturen hun schoonmaakmedewerkers op pad. De vraag naar gedreven en doortastende schoonmaakmedewerkers is dan ook groot. Denk je te beschikken over de juiste kwaliteiten om aan de slag te gaan als schoonmaakmedewerker en lijkt het je leuk om schoonmaakwerkzaamheden te verrichten binnen kantoorpanden en/of bijbehorende openbare ruimtes? Dan zit je bij DE Uitzendbureau goed.

In de bouw

Binnen de bouw heb je zowel van tevoren als achteraf te maken met bouwschoonmaak. Het terrein dient van tevoren schoon te zijn voordat de bouwwerkzaamheden beginnen, maar ook bij de oplevering is het belangrijk dat het terrein schoon achtergelaten wordt. Als schoonmaakmedewerker binnen de bouw kun je voor verschillende bouwschoonmaakwerkzaamheden ingezet worden, dit is afhankelijk van je werkgever. Je kan tevens ingezet worden voor zowel zakelijke als particuliere bouwschoonmaak.

In de winkel

Een winkel is het visitekaartje van de ondernemer. Deze moet er spik en span uitzien voor voor een fijne winkelervaring. Winkeliers kiezen er vaak voor om dit uit te besteden aan schoonmaakbedrijven. Voor schoonmaakwerkzaamheden binnen deze branche wordt vaak om een oog voor detail en nauwkeurigheid gevraagd. Voordat een winkel opengaat, moet alles kloppen en de winkel schoon zijn. Als schoonmaakmedewerker voor een winkel kun je eenmalig worden ingezet voor bijvoorbeeld een grote schoonmaak, of voor dagelijkse schoonmaak.

Overheid

De overheid biedt een breed scala aan schoonmaakwerkzaamheden. Zo kun je voor de schoonmaak van kantoorpanden van de overheid zelf ingezet worden, maar ook voor gebouwen of andere locaties die eigendom zijn van de Rijksoverheid. De schoonmaakbedrijven die hiervoor ingehuurd worden, waar jij onderdeel van zult uitmaken, zijn vaak gekwalificeerde bedrijven en kijken o.a. naar jouw vaardigheden, maar hechten ook waarde aan integriteit. Zo kan het zijn dat er van tevoren een antecedentenonderzoek wordt verricht.

In hotel

Bij hotels is de afdeling housekeeping verantwoordelijk voor de schoonmaak van de kamers en openbare ruimtes, en dus het gehele voorkomen. Dit is een ontzettend belangrijke taak, want wanneer dit niet goed uitgevoerd wordt, kan dit zelfs invloed hebben op de bedrijfscontinuïteit. Meerdere slechte recensies kunnen namelijk leiden tot financiële problemen. Hotels hebben voornamelijk eigen schoonmaakmedewerkers in dienst, maar schakelen soms ook een extern schoonmaakbedrijf in. Als schoonmaakmedewerker in een hotel neem je hygiënemaatregelen nauw en stel je de klantbeleving centraal in je werkzaamheden.

In de zorg

Schoonmaak in de zorg is aparte tak van sport. Vaak wordt hier gevraagd om gediplomeerde en ervaren medewerkers die beschikken over zorg specifieke competenties. Bij deze branche komt er namelijk meer om de hoek kijken, zo heb je te maken met strenge protocollen en richtlijnen die gebaseerd zijn op preventie en desinfectie.

Op school

DE Uitzendbureau heeft connecties met verschillende opdrachtgevers die verantwoordelijk zijn voor de schoonmaak van diverse scholen. Als schoonmaakmedewerker kun je dan op verschillende scholen ingezet worden, maar het is ook mogelijk om als uitzendkracht ingezet te worden voor één specifieke school. Dit is afhankelijk van je opdrachtgever.

Particulieren

Hierboven hebben we het voornamelijk gehad over schoonmaakwerk voor bedrijven en overheidsinstellingen, maar we vertegenwoordigen ook particuliere opdrachtgevers. Er zijn redelijk veel particulieren die hun huis eenmalig grondig schoon laten maken of kiezen voor wekelijkse schoonmaak. Als schoonmaakmedewerker kun je via DE Uitzendbureau dus ook terecht voor een baan in de schoonmaak bij particulieren.

Meer weten over ons?